Good morning Vietnam

A blog elvileg határozott időtartamra készül, az időpont 2010. Június. 2 kisgyermekkel járom Saigont, anyukám segítségével. Tapasztalatok, kalandok, stb. , hogy Apa is tudjon mit olvasni amíg nem vagyunk Vele :) A nagyobbik Kristóf három és fél éves, a kisebbik, Sarolt (Saci) 9 hónapos.

2010.06.25. 07:16 sárkánygyümölcs

Két nyugodt nap

Kedden és szerdán zömében itthon voltunk. Csomagoltunk dobozoltunk, mint Tóthék :) ....Kedden jött reggel Csipetke segíteni, hozott élő rákot, azt sütötte ki nekünk. Az egyik az a sima kis rózsaszín rák volt, azt bepanírozva, illetve magában sütötte ki, a másik az ún. nyolc lábú rák egyik fajtája volt, ebből négyet sütött. A rák sütésnél az a lényeg, hogy még élőt kell venni, mert az a finom ami nagyon friss. 

 

 

A gyerekek imádták, mi nem különben. Saci különösen élvezte a húsát, ami miatt elég nehezemre esett a szakirodalom ajánlotta óvatosságot betartani, nem is sikerült igazán, úgyhogy egy kis hasmenése volt a lánynak. Délután terveztünk egy kis játszóterezést, de amint elindultunk volna leszakadt az ég, úgyhogy csak utána tudtunk indulni, akkor meg már sötét volt, így a játszótér elmaradt, meglátogattuk Pityukát, majd beültünk vacsizni.

 

 

Szerdán reggel 9-re jött a költöztető cég, csomagolt és elpakolt, ezalatt én a gyerekekkel elmentem sétálni, játszóterezni. ( A képeken látható gyümölcs a Saké, amelynek az íze a krumpliéhoz hasonlít, a leveléből pedig gyógyteát főznek- forrás: Csipetke)

 

Délután elszaladtunk a festőhöz az utolsó képért, amit csináltattunk ( a motoros képek is itt készültek), utána elmentünk coopmarktba egy nagy bevásárlásra sok kis apróságot (pl kis pamut nadrágok Sacinak 5 db 220 ft, ilyesmi, ami jól jöhet). Anyukám haza szeretne hozni ilyen elektromos lábost, amit otthon nem nagyon ismert, de itt, mivel sütő sehol nem volt, egyik albérletben sem, ezért beszerzett egyet, és nagyon megkedvelte. Azonban nem kaptunk jót, úgyhogy tovább mentünk, ám a taxiban felejtettük az esernyőt, nem volt nagy veszteség, de Kristóf teljesen kiakadt, hogy elvesztettük, és hozza vissza a taxisbácsi, és jaaaaj :))) gyönge férfi lelke nem bírt elviselni ekkora csapást :)

Sajnos ez volt az a nap, amikor Sacika elkezdett köhögni éjjel elég csúnyán, alig aludtunk valamit, mármint mi ketten, Kristófot nem érintette ez az incidens. Emellett a pelenka alatt is nagyon csúnya lett Sacinak a bőre, nem láttam még gombát, és igazán pelenkakiütést sem, így nem nagyon tudtam eldönteni, hogy most mivel állok szemben. Elmentünk hát patikushoz, megnézte a popsit is, kaptunk arra is kenőcsöt, meg a köhögésre is. A popsira később egy másik patikusnál egy másik szert is kaptunk, ez egy francia krém, ebben jobban bízok. A gyógyszerek itt nagyon jó eséllyel ugyanazon a néven vagy hasonlón fordulnak elő mint otthon. Érdemes a vásárlás után az interneten csekkolni a készítményt és az összetevőket, de ezzel szerencsére nem volt gond. Itt amúgy bármilyen gyógyszert megvehetsz, tablettákat akár darabra is, otthon vényköteles antibiotikumokat is simán :).

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://saigon.blog.hu/api/trackback/id/tr42108330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása