Good morning Vietnam

A blog elvileg határozott időtartamra készül, az időpont 2010. Június. 2 kisgyermekkel járom Saigont, anyukám segítségével. Tapasztalatok, kalandok, stb. , hogy Apa is tudjon mit olvasni amíg nem vagyunk Vele :) A nagyobbik Kristóf három és fél éves, a kisebbik, Sarolt (Saci) 9 hónapos.

2010.06.18. 19:10 sárkánygyümölcs

Vietnam gyöngyszeme I.

www.vinpearlland.com/en-US/Home/default.aspx

Ez a honlapja, javaslom elmenteni a könyvjelzők közé mint feltétlenül meglátogatandó célpont :)

Itt minden arra lett kitalálva, hogy kikapcsolódj. Előszőr is lanovkával mehetsz be (a csomagok külön úton mennek, motorcsónakkal), ettől Kristóf már oda volt teljesen. Úgy néz ki amúgy, hogy amennyire nincs kibékülve a nyílt vízzel, a repülést annyira szereti, és várja :) lehet nem köztásasági elnök lesz, hanem pilóta :)

 

 

 És a csúszda park kívülről (erről majd később) :

 

 

A Cable Car (lanovka) a szórakoztató központba érkezik, ahol található egy kis vidámpark, egy tengeri aquarium, és egy csúszdapark. Van itt bevásárló utca is, de mivel kikapcsolódni jöttünk, ide el se mentünk, hisz mást se csinálunk mostanság... (azért a szállodában nem kerülhettük ki és egy kis blúz, bizsu, táska befigyelt :) Komoly előrelépésnek tartom azonban, hogy a gyerekeknek nem vettünk semmit :) )

Innen elektromos kisbuszok visznek át a sziget túloldalára a szállodába. Így ez egy csöndes nyugodt helyen fekszik, az öböl kristálytiszta, gyönyörű, hálóval szűrik, hogy szemét ne kerüljön oda, fehér homokos a partja. Minden úgy épült, hogy babakocsival könnyedén, kis kerülőkkel közlekedj, ha valamiért mégis nehézkes lenne, rögtön ugranak, hogy segítsenek cipelni a babakocsit. A szobánk gyönyörű, tágas, erkélyes, jól felszerelt, folyosóvégi volt, kétszer jöttek takarítani, illetve megágyazni az estéhez, csokik a párnán, minden ami kell :)...

Mivel utolsó nap jutott eszembe a szobát lefényképezni, természetesen takarítás előtt, így azt képzeljétek hozzá :)

 

 

 

 

 

 

 

Reggel, délben, este fantasztikus  svédasztalos teríték várt minket, tartalmazott egyrészt helyi ételeket, de emellett természetesen fel vannaK készülve a kontinentális gyomrúakra is :) úgyhogy mindig találtunk kedvünkre valót.

Első nap megmártóztunk a tengerben. Erről sajnos csak kamera felvételünk van, ahogy Kristóf találkozik a régóta várt vízzel, de lehet nem is baj. Zengett a part az üvöltésétől, nem volt hajlandó bemenni, vádli középig nagy nehezen, hosszas rimánkodásra besételt, teljesen kiborult a széltől és a hullámoktól (jelzem nem voltak hullámok, csak hullámnak látszó nagyon enyhe vízmozgás), úgyhogy ennyiben maradtunk, ő ezek után homokozott a parton (de csak magasan a parton, hogy ne fújja el a szél a homokozó játékait, meg persze őt magát :). Sacika ezzel szemben elindult a vízbe. Leraktuk a parton, és ő négykézláb skerázott befelé :) Nem maradtunk sokáig átnéztünk a medencékhez. A hotel úgy hirdeti magát, mint akinek a legnagyobb úszómedence felülete van Ázsiában..nos ellenőrizetlenül elhittem :) kis medence, nagy medence, gyerekmedence, minden van, a gyermek résznél van egy hajó modell, rajta két csúszdával, az egyiken Kristóf lecsúszott, némi felháborodással fogadta, hogy a vízbe érkezik, úgyhogy ezek után soha többé nem csúszdázott...meg is mondta, hogy ő csak a játszótéri csúszdát szereti....Este vacsora után átnéztünk a vidámparkba...itt sok csalódás érte Kristófot, mert a legtöbb játék ahová fel szeretett volna ülni, csak 1,30 m-től volt használható, szegénykém pedig csupán egy méteres hal :) De végül találtunk egy körhintát, ami hasonló ahhoz amelyik nálunk is megtalálható klasszikus körhintához, a másik pedig repülő elefántokból áll, és arra csak 1,40 m alattiak ülhettek fel, és ez aztán nagyon rendbe tette a lelkét :). Volt még egy belső játékterem, itt volt a dodzsem, ez is  tetszett Kristófnak, csak az ütközések nem annyira, egyik menetnél meg is mondta a nagymamájának, hogy mostmár ne harcoljunk többet nagyi... :) Ezenkívül volt még belső akadálypálya, továbbá töméntelen mennyiségű játékgép, mindez fülsértő ricsaj mellett.

A játékgépeken nagyon meglepődtem. Sosem kötöt le igazán a műfaj, és otthon szerettem hülyíteni magam, minden vizsgaidőszakban a vizsgák után tövig nyomott gázzal süvítettem a need for speed-del, jót tett, kikapcsolt :) de ez valami hihetetlen volt, pl. lószimulátorok, és 10 mű ló egymás mellett, vagy egy komplett tank, amibe beülhetsz és harcolhatsz, motorok, autók, teljes felszereltséggel, igényesen...döbbenetes volt...sokkal nehezebb lehet manapság távol tartani ezektől a helyektől a gyerekeket, mint a régi jó flipperektől :)

Azt még el kell mondanom, hogy igen ez az este, a nyaralás eleje volt az a nap amikor lemerült a fényképezőgép aksija, és persze elfelejtettem töltőt vinni..... Úgyhogy innentől a kamera vette át a szerepet, aminek sokkal gyengébb minőségüek a fényképei, de azérta lényeget megmutatják :)

délutáni alvás :)

 

 "Vedd fel a pöttyös ruhádat, az lesz ám a feltünő..."

 

 

 

Amikor meguntuk (mi hamarabb, mint Kristóf) visszabuszoztunk és aludtunk.

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://saigon.blog.hu/api/trackback/id/tr642092228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása