Good morning Vietnam

A blog elvileg határozott időtartamra készül, az időpont 2010. Június. 2 kisgyermekkel járom Saigont, anyukám segítségével. Tapasztalatok, kalandok, stb. , hogy Apa is tudjon mit olvasni amíg nem vagyunk Vele :) A nagyobbik Kristóf három és fél éves, a kisebbik, Sarolt (Saci) 9 hónapos.

2010.06.12. 09:31 sárkánygyümölcs

1. nap, péntek

Megérkezés után tehát hazajöttünk, időben nagyon jól jött ki, mivel reggel szálluk le, nem volt más dolgunk mint estig ébren maradni :).Amúgy ilyenkor nyáron 5 órával van előrébb az óra itt, mint otthon (télen 6 mivel itt nincs téli-nyári számolás). Minden reggel 6 körül kel a nap, és minden este 6 körül sötétedik.

Megérkeztünk, kipakoltunk. Leszaladtunk boltba venni alapvető élelmiszereket (tej, játékok a gyerekeknek stb. :) ) Hazaértünk, ettek, majd kidőltek délutáni alvásra :). Mikor felébredtek elindultunk egy nagy sétára itt a kerületi korzón. Saigonnak ez a része egy újonnan kialakított kerület, tele apartman házakkal, kifejezetten a külföldiek egyik kedvelt lakóhelye, messze van a belvárostól, sokkal élhetőbben kiépített, széles utak, fás, parkos területek, játszóterek, és alig van forgalom....főleg a belvárosihoz képest. Zömében koreaiak, japánok, ausztrálok és európaiak laknak itt. Ez meglátsztik az itteni boltok árukínálatán is. Mondjuk amúgy is mindent kapni itt... sőt annál is többet...elképesztő az árubőség...és az, hogy milyen olcsón lehet dolgokat kifogni...na de erről később még sokat lesz szó :).

A felső térképen bejelöltem a lakóhelyünket és a "fontosabb" (értsd többször előforduló) helyszíneket.

 

A következő térképen a kerület elhelyezkedése látható a belvároshoz képest.

A Quan 1 az a belváros, egyszóval ez egy kertvárosi része Ho Chi Minh Citynek.

 

A séta során találtunk Kristófnak egy jó kis pótkerekes biciklit, kemény 3000 Ft-ért átszámolva :) nem tervezzük hazavinni, de itt jó lesz Kristófnak. Azóta is minden este sétálunk egyet, ő pedig biciklizik velünk és nagyon szereti :). Sétálgatás után beültünk egy helyre vacsorázni. Leültünk, kaptunk egy ajándék levest azután vártunk...csak vártunk..csak vártunk..aztán végre kijöttek (amúgy pizzázó volt). Rendeltünk...akkor visszajött a pincér fiú, hogy nincs almalé mégsem, akkor kértünk narancslevet...akkor kijött a pincérfiú, hogy amit az érkezésünkkor feltálaltak leves, az hiba volt ki kellene majd fizetni. Majd kicsit később kijött megint, hogy elmondja még valami nincs, de ezt nem vártuk végig, felálltunk és eljöttünk...Így végül máshol vacsiztunk. Kristóf felfedezte a gekkokat, illetve egy varangyos békát is talált az étterem mellett :)

Pár kép az estéről:

A bicajos :) :

 

Saci kidőlt :

 

Az étteremben:

 

 

 Aludni úgy alszunk, hogy anyukámmal alszik Kristóf én meg Sacival egy másik szobában egy nagy matracon. Saci baromira élvezi a helyzetet úgyveszem észre, egyrészt tetszik neki, hogy ilyen hatalmas helye van mozogni (ki is használja rendesen) másrészt, hogy velem alszik, boldogan mosolyog rám elalváskor - ha nem szopi közben alszik el.

Elaludtunk jól aludtunk, eltelt a péntek :) .

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://saigon.blog.hu/api/trackback/id/tr412075680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása