Good morning Vietnam

A blog elvileg határozott időtartamra készül, az időpont 2010. Június. 2 kisgyermekkel járom Saigont, anyukám segítségével. Tapasztalatok, kalandok, stb. , hogy Apa is tudjon mit olvasni amíg nem vagyunk Vele :) A nagyobbik Kristóf három és fél éves, a kisebbik, Sarolt (Saci) 9 hónapos.

2010.06.22. 10:36 sárkánygyümölcs

Fagylalt fondű

Ma is kemény napunk volt :)

Reggel egy kis intézkedés rohangálás, azután én a gyerekekkel megcéloztam a Vincom centert, ahol van játszóház Kristófnak. Ki is szálltunk, megyünk a lifthez(ez az épület úgy néz ki, hogy sok emelet magas, illetve 6 emelet mélyen benne van a földben), egyszer csak szól Kristóf, hogy pisilnie kell, mondom rendben keresünk wc-t, nem izgultam túlságosan, mert 20 perccel korábban ahol voltunk ott is megtisztelt egy fát (fánál szokott pisilni, szerencse, hogy fiú, borzalmasak általában a wc-k, csak ezekben a bevásárló központokban lehet bemenni, de itt is gondos fertőtlenítés mellett), szóval úgy gondoltam nem sürgős. Aztán hiába keringtem az emeleten, nem volt wc, illetve valószínűleg volt, csak nem írták ki, ezt már máshol is láttam. Egyszer csak szólt Kristóf, hogy mi lenne ha kimennénk, mondom jó. Babakocsit ott hagytam a lépcső tetején és leszaladtunk pisilni. Már pont a fánál álltunk amikor Kristóf nem bírta tovább és bepisilt szegénykém....Na ott voltam egy babakocsival, egy bepisilt gyerekkel, váltóruha nélkül (annyira nem volt ebből már régóta probléma), ja és persze Dong sem volt nálam csak Dollár beváltani. Mit volt mit tenni pisisen beosontunk a bevásárlóközpontba, fel a harmadikra, ott bementem egy boltba vettem egy sortot neki - persze nem volt ilyen egyszerű, nem fogadták el a dollárt, szóval először bank - aztán a már megtalált wc-hez. Bementünk a mozgássérült wc-be, mert baromi sok cucc volt és már Sacika is ébredezett (eddig aludt szerencsére). Kristóf nagyon megijedt, hogy ő nem sérült és menjünk innen, pedig van ismerősünk aki kerekesszékkel jár, alaposan ki is kérdezte őt erről annak idején, de azt hiszem nem értette, hogy ez mit jelent, csak, hogy valami bajt. Gyorsan átöltözött, de arra már nem volt hajlandó, hogy itt is pisiljen át mentünk a női wc-be. Aztán játszóházazott, majd ebédeltünk - itt csatlakoztak hozzánk újra anyukám és Csipetke, majd jött a fagylalt fondű. 14 gombóc fagyival és gyümölcsökkel és olvasztott csokival. Ettünk csilis csokis fagyit, meg gyömbér fagyit, ez utóbbi fantasztikusan finom volt, akinek lehetősége van próbálja ki, nagyon ajánlom!

lószimulátoron :)

 Fondű újra :) :

 

Délután további rohangálások voltak, ezzel nem is untatlak Titeket :). Este 6 után értünk haza, vacsi, fürdés alvás a gyerekeknek, majd 9 körülre iide is értek az áthúzott kanapéval a kárpitosok, és szét is szedték nekünk a bútorokat amik a konténerben fognak hazautazni. Szerencsére egyik gyermek sem ébredt föl, pedig volt kalapálás meg pakolás ezerrel. Szerdán el is viszi a költöztető cég majdnem mindent, tányérunk onnantól már papír lesz, de legalább nem kell mosogatni :).

Mivel ez a poszt szokatlanul rövid lenne gondoltam idehozom egy kicsit az elmúlt napokat, a korábbi tenger ígéretemet

 

 

 

 

 

 

 volt vízesésünk is :

 

És végül egy kis videó Kristóffal, ez már Saigonban készült, de a témája részben ideillik :):

www.youtube.com/watch

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://saigon.blog.hu/api/trackback/id/tr892100401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása